Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

TEFL | Engels

Weer een afkorting voor de Engelse taal. TEFL staat voor Teaching English as a Foreign Language. Oftewel, nadat je deze cursus met succes hebt afgerond mag je basislessen Engels geven in het buitenland aan studenten die Engels niet als moedertaal hebben.

Je kunt een TEFL cursus bijna overal doen, zelfs thuis achter je computer. Leuker is het natuurlijk om het in het buitenland te doen want daar krijg je vaak direct ook praktijkervaring erbij. Praktijkervaring is niet alleen superhandig om voor jezelf op te doen maar ook veel educatieve instanties vinden het heel belangrijk dat de leraar of lerares al ervaring heeft opgedaan.

Deze cursus en dit diploma halen is een zeer goede uitkomst als jij een tijd lang naar het buitenland zou willen want met je TEFL op zak kun je vaak wat extra bijverdienen tijdens je reis. Let wel op dat het niet altijd even makkelijk is om aan een baan te komen. Soms kan dit vanuit de opleiding geregeld worden bij aangesloten scholen van het instituut. Je kunt beginnen aan een TEFL cursus als je TOEFL score 85 is of IELTS score een 6,5.