Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

Studeren

De volgende stappen hanteren wij wanneer je in het buitenland wilt studeren via AtSkool.

Stap 1: Wat zou je graag willen doen? 

Bekijk alle mogelijkheden die er zijn op onze website, of download de brochure voor meer informatie. Maak voor jezelf een voorlopige keuze en bedenk goed wat je wilt en waar je naartoe zou willen gaan. Neem ook zeker contact op met onze studieadviseurs, zij helpen je graag verder bij het maken van een juiste studiekeuze. Weet jij welke studiereis jij zou willen maken maar staat het niet op onze website? Geen nood, vraag dan naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar onze studieadviseur. 

Een paar handig tips:

  • Bekijk via onze website de verschillende opties en bezoek onze community voor alle vragen die je nog hebt
  • Lees alle landeninfo door en bekijk eventueel wat filmpjes op YouTube om een goede indruk te krijgen van de verschillende locaties
  • Download de brochure en bekijk wat AtSkool allemaal te bieden heeft
  • Bezoek ons tijdens beurzen en ‘informatiedagen’ om persoonlijk in contact te komen
  • Maak voor jezelf een lijst met mogelijke studies en scholen
  • Of: plan direct een afspraak met onze studieadviseurs, om samen om de tafel te zitten en je opties duidelijk te bespreken!

Stap 2: Kennismaking

Nadat je wat duidelijker weet wat je wilt, volgt meestal een kennismakingsgesprek met één van onze studieadviseurs. Dit gesprek vindt plaats op ons kantoor in het centrum van Utrecht, dit kan op afspraak ook in de avonden en de weekenden. Tijdens dit gesprek ontdek je samen met je studieadviseur de mogelijkheden qua studie, bestemming, kosten en meer. Zij geven je graag professionele begeleiding en bieden je een aantal opties om uit te kiezen. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 60 minuten en is geheel kosteloos. Vaak volgen er in een later stadium nog meerdere persoonlijke gesprekken, maar dit is afhankelijk van de richting die je op gaat. 
Heb je nog geen afspraak gepland? Mail of bel ons en kom gezellig langs!

Stap 3: Studiekeuze

Met de input van je studieadviseur ga je voor jezelf een keuze maken. Dit doe je natuurlijk in overleg met je ouders/verzorgers en de consultant. Zodra je een duidelijke keuze voor jezelf hebt gemaakt neem je weer contact op met ons, wij begeleiden jou verder door het aanmeldingsproces. Hierbij volgt vaak een tweede gesprek, waarbij we samen je voorkeuren doorspreken. Tijdens dit proces kun je altijd bij je studieadviseur aankloppen voor alle mogelijke vragen die je nog hebt!

Stap 4: Aanmelding

De studiekeuze is gemaakt, je kunt je gaan aanmelden voor een studie. Je studieadviseur regelt alles om je aanmelding in orde te maken. Soms zijn er aanvullende eisen vanuit opleidingen, zoals het doen van een taaltest, het vertalen van diploma's, enzovoorts. Wij vertellen je hier natuurlijk graag meer over en assisteren je in het proces.

Stap 5: Extra services

Naast het helpen bij het kiezen van een juiste studie helpt het team van AtSkool je ook bij vele andere services, zoals huisvesting, reisdocumenten, vliegtickets, verzekeringen, officiële vertalingen en nog veel meer. Zo ben je er zeker van dat je geheel voorbereid op reis gaat. Wanneer je naar Australië of Nieuw-Zeeland reist kunnen we je ook adviseren over het openen van een bankrekening. We houden je altijd op de hoogte van de services en je kunt deze informatie ook terugvinden op onze website. 

Stap 6: Afronding

De studiekeuze is gemaakt, je aanmelding is verwerkt en je bent zo goed als klaar voor vertrek. In deze fase regelen we de afhandeling van de laatste zaken, zoals huisvesting en verzekeringen. Natuurlijk is er ook nog tijd voor al jouw mogelijke vragen.

Voordat je naar het buitenland vertrekt zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten, denk hierbij bijvoorbeeld aan het stopzetten van je telefoonabonnement, verzekeringen en andere doorlopende zaken. Het is ook superleuk om een waarbenjij.nu of een ander soort reisblog aan te maken, zodat jouw vrienden & familie altijd weten wat voor avonturen jij beleefd in het buitenland. Voor verdere vragen of tips kun je altijd bij ons terecht.

Stap 7: Vertrek

Het is zover, je vertrekt bijna!! Alles is geregeld en je bent klaar om te gaan studeren in het buitenland. Tijd om het avontuur op te zoeken en jezelf te ontwikkelen voor de toekomst! Houd je familie, vrienden, kennissen en natuurlijk ook ons op de hoogte van al je avonturen, vinden we leuk!