Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

HSK | Chinees

HSK is een afkorting voor Hanyu Shuiping Kaoshi. Oftewel, hiermee wordt gemeten hoe goed jij Chinees kunt spreken/schrijven.

De HSK is vergelijkbaar met de TOEFL, alleen dan voor China.
Na een HSK-toets kun je 6 niveaus meekrijgen, vanaf 1 tot en met 6. Om een toets te doen moet je je aanmelden voor een niveau, je kunt dus slagen of zakken in tegenstelling tot een TOEFL toets.

Vooraf krijg je een lijst met woorden die je moet beheersen voor die toets.

Level 1 is vergelijkbaar met CEFR A1
Bij deze test krijg je iets langer dan een half uur de tijd om een luister- en een leestoets te doen. De leestoets krijg je zowel in Chinese tekens als in pinyin. Je hebt een woordenschat nodig van 150 woorden.

Level 2 is vergelijkbaar met CEFR A2
Ook deze toets bestaat uit bovenstaande onderdelen. De toetsen zijn wat uitgebreider en je hebt een bredere woordenschat nodig. Je krijgt voor deze toets ook langer de tijd (50 minuten). Voor deze toets heb je een woordenschat nodig van 300 woorden.

Level 3 is vergelijkbaar met CEFR B1
Deze toets bestaat uit drie onderdelen; Luisteren, lezen en schrijven. Lees en schrijfonderdelen zijn en moeten in Chinese tekens. Je krijgt 85 minuten de tijd voor deze toets. Voor HSK level 3 heb je een woordenschat nodig van 600 woorden.

Level 4 is vergelijkbaar met CEFR B2
Ook deze toets bestaat uit bovengenoemde 3 onderdelen. Je moet wel een woordenschat hebben van 1.200 woorden en je krijgt 100 minuten de tijd voor deze toets.

Level 5 is vergelijkbaar met CEFR C2
Met dit niveau heb je al een behoorlijke kennis van de Chinese taal. Je krijgt voor deze toets 2 uur de tijd en moet hiervoor 2.500 woorden kennen.


Level 6 is vergelijkbaar met CEFR C1
Beheers jij Chinees als geen ander? Dan is level 6 alsnog een uitdaging. Met een woordenschat van 5.000 woorden krijg je 135 minuten de tijd om luistervaardigheid, lees- en schrijfvaardigheid te bewijzen.