Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

GMAT® | Engels

Waarschijnlijk zoek je alleen maar op wat dit is als je het daadwerkelijk nodig hebt. Wil jij in het buitenland een Master of MBA gaan volgen dan vragen sommige opleidingsinstanties om een GMAT® uitslag.

GMAT® staat voor Graduate Management Admission Test. Deze test wordt afgenomen met behulp van een computer en wordt gebruikt om studenten te selecteren voor een (pré-) master of een MBA opleiding. De test duurt 3,5 uur en bestaat uit 4 onderdelen.

  • Essay schrijven

Hiervoor krijg je een half uur. Je krijgt een algemeen onderwerp. Dit gedeelte van de test toetst je vermogen om argumenten en gedachten helder uit te drukken.

  • Datavragen

Bij dit onderdeel krijg je 12 multiple choice vragen. Je krijgt tijdens deze vragen grafieken en tabellen voorgeschoteld. Je moet deze data kunnen aflezen en hieruit de juiste antwoorden kunnen halen. Ook dit onderdeel wordt in een half uur getoetst. Dit onderdeel wordt meestal door bedrijven en managers niet gezien als hét belangrijkste onderdeel van het examen.

  • Wiskundevragen

In dit onderdeel krijg je 37 wiskundevragen. Hieruit valt te behalen of je het vermogen hebt om abstracte kwantitatieve problemen op te lossen. Dit onderdeel wordt samengevoegd met het laatste onderdeel waaruit een bepaalde score wordt gemeten. Voor dit onderdeel krijgt de deelnemer 75 minuten de tijd.

  • Taalvragen

Wederom 75 minuten de tijd voor dit onderdeel maar nu met 41 vragen. Dit onderdeel toetst je vermogen om betekenis te halen uit teksten en relaties tussen woorden en zinsdelen te herkennen. Wederom bestaat het onderdeel uit multiple choice vragen.

Deze toets is een best pittig en een goede voorbereiding voor deze toetst is zeer handig. Via AtSkool kun je voorbereidingscursussen nemen ten tijde van je taalreis.

Voor een compleet overzicht van deze toets kun je een kijkje nemen op deze website.