Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

High school

De volgende stappen hanteren wij wanneer je wilt studeren in het buitenland via AtSkool.

Stap 1: Wat zou je graag willen doen? 

Bekijk of onze website alle mogelijkheden die er zijn, we hebben ook een brochure die je kunt download voor meer informatie.  Maak voor jezelf een voorlopige keuze en bedenk goed wat je wilt en waar je naartoe zou willen gaan. Neem ook zeker contact op met onze studieadviseurs, zij helpen je graag verder bij het maken van een juiste studiekeuze.

Een paar handig tips zijn; 

  • Bekijk via onze website de verschillende opties en bezoek onze ‘community’ voor alle vragen die je nog hebt. 
  • Lees alles landen informatie door en bekijk ook wat Youtube filmpjes om echt een goede indruk te krijgen van de verschillende locaties. 
  • Download de brochure en bekijk wat AtSkool allemaal te bieden heeft.
  • Bezoek ons tijdens beurzen en ‘informatiedagen’ om persoonlijk in contact te komen
  • Maak voor jezelf een lijst met mogelijke studies en scholen.
  • Of plan direct een afspraak met een studieadviseurs om samen om de tafel te zitten en de opties duidelijk af te wegen. 

Stap 2: Kennismaking

Nadat je wat duidelijker weet wat je wilt volgt meestal een kennismakingsgesprek met één van onzestudieadviseurs consultant. Dit gesprek vindt plaats op ons kantoor in het centrum van Utrecht, dit kan op afspraak ook in de avonden en de weekenden. Tijdens dit gesprek ontdek je samen met je studieadviseur de mogelijkheden qua studie, bestemming, kosten en meer. Zij geven je graag professionele begeleiding en bieden je een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 60 minuten en is geheel kosteloos. Vaak volgen er in een later stadium nog meerdere persoonlijke gesprekken, maar dit is afhankelijk van de richting die je op gaat. 
Heb je nog geen afspraak gepland? Maak een afspraak om kom gezellig bij ons langs. 

Stap 3: Studiekeuze

Met de input van je studieadviseur die je hebt verkregen tijdens het kennismakingsgesprek ga je voor jezelf een keuze maken. Dit doe je natuurlijk in overleg met je ouders/verzorgers en de consultant. Zodra je een duidelijke keuze voor jezelf hebt gemaakt neem je weer contact op met ons, wij gaan jou verder begeleiden door het aanmeldingsproces. Vaak volgt hierbij een 2e gesprek waarbij we samen je voorkeuren verder doorspreken. Tijdens dit proces kun je bij je studieadviseur altijd aankloppen voor alle vragen die er nog zijn. 

Stap 4: Aanmelding

De studiekeuze is gemaakt, je kunt je gaan aanmelden voor een studie. Je studieadviseur regelt alles om je aanmelding in orde te maken. Soms zijn er aanvullende eisen vanuit opleidingen zoals het doen van een taaltest, het vertalen van diploma's enzovoorts. Wij zullen je hier natuurlijk meer over vertellen en je hierin assisteren.

Stap 5: Extra services

Naast het helpen bij het kiezen van een juiste studie helpt het team van Atskool je ook bij vele andere services zoals huisvesting, reisdocumenten, vliegtickets, verzekeringen, officiële vertalingen en nog veel meer. Zo ben je er zeker van dat je geheel voorbereid op reis gaat. Wanneer je naar Australië of Nieuw-Zeeland reist kunnen we je ook adviseren over het openen van een bankrekening. We houden je altijd op de hoogte van de services en je kunt dit ook terug vinden op onze website. 

Stap 6: Afronding

De studiekeuze is gemaakt, je aanmelding is verwerkt en je bent zo goed als klaar voor vertrek. In deze fase regelen we de afhandeling van de laatste zaken zoals huisvesting en verzekeringen. In deze fase is er natuurlijk ook nog tijd voor al je vragen die je hebt.

Voordat je naar het buitenland vertrekt zijn er een aantal dingen die je niet moet vergeten, denk hierbij bijvoorbeeld aan het stop zetten van je telefoonabonnement, verzekeringen en andere doorlopende zaken. Natuurlijk moet je ook een waarbenjij.nu of ander soort reisblog aanmaken zodat je ook het thuisfront op de hoogte kan houden van alle avonturen in het buitenland. Voor verdere vragen en tips kun je ook altijd terecht bij ons.

Stap 7: Vertrek

Het is zover, je bent klaar voor vertrek! Alles is geregeld en je bent klaar om te gaan studeren in het buitenland. Tijd om het avontuur op te zoeken en jezelf te ontwikkelen voor de toekomst! Houdt je familie, vrienden, kennissen en natuurlijk ook ons op de hoogte van alle avonturen en ontwikkelingen.