Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

China

China is onmogelijk te beschrijven in een paar zinnen. Door de grootte van het land heeft elk hoekje eigenlijk een geheel eigen geschiedenis, cultuur en landschap! Sowieso doen: een bezoekje brengen aan de Chinese Muur.

Geïnteresseerd in taal? In China worden honderden verschillende talen gesproken door vele verschillende volkeren, van Han-Chinezen tot Mongolen en Tibetanen. De Chinezen zelf noemen dit, vanwege onderlinge politieke verschillen, geen ‘talen’ maar ‘dialecten’.

Landschappen in China

Van het noordoosten van China rijd je in ongeveer 63 uur naar het westen. Onderweg kom je door laagland, Himalayagebergte, de Gobi-woestijn en subtropisch regenwoud.

Daarnaast heeft China ook nog een gigantische kustlijn! Het grootste verschil in gebieden vind je rond Hongkong, Macau, Shanghai, Beijing, Tibet, Sinkiang en Taiwan (onafhankelijke staat). 


Naar China met AtSkool?

Een superinteressant gebied dus, en één van de snelst groeiende economische landen op aarde. Een cursus Mandarijn of een opleiding aan een Business School in China staat dan ook erg goed op je cv. Enthousiast? Stuur even een mailtje voor de mogelijkheden!