Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

Waikato Institute of Education: WIE

Avontuurlijk Engels leren in de rivierenstad van Nieuw-Zeeland

 • Engels

Het is het meest afgelegen land ter aarde: Nieuw-Zeeland. Een vorm en grootte vergelijkbaar met Italië, maar dan verdeeld in twee grote eilanden. Reizigers die erdoor heen trekken spreken vaak van de mooiste plek ter wereld: Nieuw-Zeeland is één en al natuur. Bergen, vulkanen, uitgestrekte vlaktes en regenwouden. De Nieuw-Zeelandse cultuur is Europees en Maori tegelijk, en je kunt er lekker golfen, rugbyen en cricket spelen. Ook bungeejumpen en zorbing – in zo’n plastic bal een heuvel afrollen – zijn er populair. Het is het land van hobbits, kiwi’s en Lorde, en jij kunt er naartoe! Hamilton, de rivierenstad, ligt op het Noordereiland en is de op drie na grootste stad van Nieuw-Zeeland. Engels leren en daarnaast prachtige hikes maken, of naar het strand? Dit is hét land voor jou.

Waikato Institute of Education (WIE) is één van de leidende scholen op het gebied van Engelse taal. Het is één van de enige scholen in Nieuw-Zeeland die subsidie krijgt van de overheid, en ze hebben er een Cambridge Engels Examencentrum. Alle leraren op WIE zijn volledig gekwalificeerd en ervaren en bieden jou een professionele en dynamische leeromgeving! De klassen zijn klein en de variatie aan nationaliteiten groot: je studeert met mensen uit meer dan 35 verschillende landen. De gemiddelde leeftijd om je heen is 23. Er worden ontzettend veel verschillende cursussen Engels gegeven, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Algemeen Engels, maar ook voor Engels voor Au Pairs, Engels + Avontuur, of Engels + Paardrijden. Ook het leren van Chinees, Frans, Japans of Spaans is een optie.

De school biedt een variatie aan cursussen Engels, soms in combinatie met een sport of andere bezigheid. De klassen zijn klein, meestal 6-8 studenten met een maximum van 15 studenten per klas. Je kunt beginnen op elke maandag in het jaar, en de lessen vinden ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds plaats.

Niveau:

Verschillende cursussen vragen verschillende niveaus van Engels. Algemeen Engels heeft 6 verschillende niveaus waarop je kunt starten. Een test wijst uit op welk niveau van Engels jij zult gaan studeren, op basis van je grammatica, schrijven, luisteren en spreken. Als je daarna je lessen te makkelijk of moeilijk vindt, kun je altijd nog wisselen.

Lesmethode:

Je begint dus eerst met een test om te kijken op welk niveau je les gaat krijgen. Verder zijn de lessen erg flexibel: je kunt kiezen uit full time (elke dag les, van 9 tot 3) of part time les (tussen 4 en 15 uur per week). Als je uit Nederland komt heb je geen visa nodig bij een studie tot 3 maanden. Verder verschilt de lesmethode per cursus. De lessen zijn leuk en praktijkgericht: meestal is er een wekelijks thema waar de lessen omheen worden gebouwd. Ook krijg je interculturele training, zodat je je helemaal thuis voelt in Nieuw-Zeeland.

Lesprogramma’s:

Prijzen verschillen per cursus, per duur van het verblijf. Ze zijn inclusief:

 • Goede, comfortabele klaslokalen met airconditioning en de nieuwste technologie
 • Multimedia lounge, pingpong- en biljarttafels, bibliotheek en gratis Wi-Fi
 • Een mooie locatie in het centrum van Hamilton
 • 24/7 support, incl hulp bij het opzetten van een bank account en tour van de stad
 • Certificaat

Fulltime Algemeen Engels gaat vanaf $370 (Nieuw-Zeelandse dollar) per week voor een verblijf van maximaal 3 maanden. Blijf je langer, dan wordt het goedkoper. Parttime prijzen gaan vanaf $270 voor 15 uur per week.

Een zorgverzekering is verplicht en kost $456 voor een jaar.

Opgehaald worden van het vliegveld kan voor $105 enkele reis.

Inschrijfkosten zijn $180, boeken en materiaal $120 - $220.

Interesse in een van bovenstaande cursussen? Wij maken graag een offerte voor je op. 
Klik hier om de prijslijst te downloaden. 

WIE regelt een plekje bij een Nieuw-Zeelandse familie in homestay, op maximaal 20 minuten van de school. Dit is inclusief:

 • Je eigen slaapkamer
 • 3 maaltijden per dag
 • Een leuke authentiek Nieuw-Zeelandse manier van leven, en fulltime Engels spreken!
 • Ook een optie: verblijven in een backpackers hostel.

Kosten van homestay: $200 per week, plus $200 plaatsingskosten

 • Superleuke centrale locatie in Hamilton, vlakbij cafés, winkels, restaurants, bioscopen, tuinen, bibliotheken, wandelingen langs de rivier, etc
 • Gespecialiseerde en ervaren leraren die een leuk lesprogramma samenstellen die draait om thema’s
 • Hypermoderne faciliteiten, zoals airconditioning in klaslokalen, een studentenkeuken, een multimedialounge en pingpong-tafels
 • De mogelijkheid om Engels te combineren met les in bijvoorbeeld golf, dans, paardrijden of surfen
 • Multiculturele omgeving met klasgenoten uit wel meer dan 35 landen
 • Gratis Wi-Fi
 • Extra leren over de Nieuw-Zeelandse cultuur
 • Gratis tour van de stad
Interesse? Neem contact met ons op.