Atskool header afbeelding

Pagina inhoud

(Onderwater) Fotografie, Film en Journalistiek in Zuid Afrika of Mozambique

Leren in de praktijk, geen jarenlange educatie maar een verlengde of toevoeging van je huidige opleiding. Ideaal als je meer ervaring wil opdoen in een van de hieronder aangegeven richtingen of een portfolio wil opbouwen. Even ertussenuit en een supergeweldige ervaring die je de rest van je leven bij gaat blijven.

 • Beeld & geluid (Bachelor)
 • Communicatie (Master)
 • Film & Video (Bachelor)

In feite hebben we het hier niet over studies maar meer over cursussen die handig zijn als aanvulling op je studie of portfolio. Leren, ontwikkelen en een geweldig avontuur staan centraal. Je hebt niet perse een vooropleiding nodig voor deze cursussen al krijg je met bepaalde ervaringen wel voorang op de inschrijving. Vraag naar de toelatingseisen via ons contactformulier.  

 • Wildlife films & documentaire maken
 • Onderwaterfotografie en/of -video
 • Wildlife & reisfotografie
 • Milieu & reisjournalistiek

Dit media bedrijf is opgericht door een fotojournaliste en een producer. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een hecht team van 4 mensen. Een productiebedrijf die haar zinnen heeft gezet op wildlife journalistiek. Van de wilde dieren in het binnenland tot het schieten van haaien. Op de gevoelige plaat dan natuurlijk! Wil jij een cursus doen dan moet je naast stalen zenuwen en een goed oog voor detail, creativiteit en doorzettingsvermogen ook een groot natuurliefhebber zijn! 

Wildlife films & documentaire maken

Van concept tot op tv, je gaat films maken op een van de mooiste reservaten van de wereld. Je edit je gemaakte materiaal. Met deze unieke cursus kom je op plekken waar je anders nooit terecht zou komen en je komt oog-in-oog te staan met echte wilde dieren. Je leert over invalshoeken, technieken en alle voorkomende zaken die komen kijken bij het in beeld brengen van wildlife. De cursus duurt 1 maand en is niet alleen ideaal om real-life ervaring op te doen en te leren maar ook een buitengewoon mooi avontuur.

Onderwaterfotografie en/of -video

Met deze cursus leer je prachtige beelden maken in onder andere de Indische oceaan. Samen met de bekende fotografe Fiona Ayerst duik je letterlijk het diepe in om met diverse materialen en technieken te leren fotograferen en filmen. Lichttechniek is sowieso al heel bijzonder, maar onder water is de juiste belichting nóg lastiger. Onder andere dát ga je leren tijdens deze 1-maand of twee-weken durende cursus. Niet alleen moet je stalen zenuwen hebben, want je komt naast rustige mooie exotische visjes ook in aanraking met levensgevaarlijke haaien. Kalm blijven en rustig doorademen is iets wat je in deze situaties moet en gaat leren. Naast een duikcursus, ademhalingstechnieken, lichttechnieken krijg je toegang tot onderwatermaterialen, eten accommodatie en meer.  

Wildlife- & reisfotografie

Ben je in Nederland al een groot liefhebber van het fotograferen van vogeltjes, paarden, koeien, lieveheersbeestjes of al het andere moois dat met de natuur te maken heeft? Dan is het wellicht wel tijd voor een upgrade. Niet alleen ga je alle in en outs over fotografie leren maar je gaat het ook nog eens doen op een van ’s werelds mooiste plekken voor wildlife fotografie. Met deze cursus ga je verder dan alleen ‘mooie plaatjes’ maken. Je leert ook over de commercie achter de fotografie. Hoe kan je je foto’s verkopen en hoe val je op in een wereld waar iedereen met een camera rondloopt. Het schrijven van een businessplan tot marketing ervan behoren allemaal tot de opleiding die ongeveer een maand duurt.

Milieu- & reisjournalistiek

Met deze cursus leer je te onderzoeken en het produceren van geschreven content. Je krijgt een professionele en persoonlijke begeleiding gedurende deze cursus waarin je leert om een succesvolle carrière te kunnen beginnen in bijvoorbeeld reisjournalistiek. Je leert te schrijven over behoudt van de natuur, de omgang en een eigen perspectief te ontwikkelen over de natuur en omgeving. Je leert over ontwikkelingen, onderzoeken die gedaan zijn en worden, natuurorganisaties en misschien wel het belangrijkste; nieuwsgierig zijn om zelf op onderzoek te gaan.

Door alle blogs en platforms waarin over reizen geschreven wordt, is er al vreselijk veel content met betrekking tot reizen en adviezen. Lastig dus om daar bovenuit te springen en op te vallen. Met deze cursus leer je invalshoeken te gebruiken, ervaring op te doen en hoe je de wereld en ervaringen om kan zetten in woorden.  

Meer informatie over een van de of alle opleidingen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. 
 

Download hier de kosten voor de cursussen. De meeste cursussen duren een maand en starten diverse malen per jaar. De prijzen zijn incl. eten, drinken, accommodatie en vervoer op locatie. Je hebt geen visum nodig maar je moet wel rekening houden met verzekeringen en een vlucht ernaar toe. Vraag een offerte op maat aan. 

 • Een van de mooiste cursussen die je ooit zal gaan volgen
 • Naast dat je veel leert krijg je een unieke en prachtige ervaring mee
 • Je gaat naar huis met een supermooi aangevulde portfolio
 • In één woord: geweldig! 
Interesse? Neem dan contact met ons op!